duminică, 14 aprilie 2013

Strigăt de ajutor : La 6 luni aproape orice, până şi hainele, îl rănesc –

Un băieţel de numai şase luni este chinuit de boală cât poate alţii nici în şase ani sau chiar într-o viaţă întreagă. Ayan suferă de o afecţiune foarte rară, epidermoliza buloasa, care îi face viaţa un coşmar. Aproape orice contact cu un obiect, o lovitură cât de cât puternică sau o strângere mai de mâini, îl rănesc.De la haine, la scărpinat, totul îl răneşte


În locurile respective se formează bule mari cu fluid, ca răspuns la traume minore ale pielii. De la un simplu scărpinat până la haine şi chiar temperaturi mai ridicate, îi pot declanşa apariţia bulelor. Uneori, în forme mai accentuate, scărpinatul după formarea bulelor determină deformări, fuziuni ale degetelor şi contracturi deformante. Acestea nu se manifestă doar la nivelul membrelor, ci pe pot corpul, iar dacă este implicat esofagul sau cavitatea bucală, bulele duc la disfagie şi alimentaţie dificilă. Boala se manifestă prin leziuni ale corpului la cea mai mică atingere, leziuni care se infectează dacă nu sunt atent curăţate, uneori necesitând intervenţie chirugicală.

Şansă de 27.000 de euro din Italia

Astfel de cazuri sunt extrem de rare, în jur de 30 în România, iar un remediu clar şi exact deocamdată nu există. Încă se fac investigaţii pentru depistarea tratamentului, iar într-o clinică din Italia, din cei şase bebeluşi internaţi cu această cumplită boală, cinci reacţionează tratamentului, unul a decedat... Internarea în respectivul spital este însă pentru Ayan unica şansă, dar pentru a ajunge măcar să spere părinţii săi au nevoie de 27.000 de euro. Boala poate dezvolta o mulţime de complicaţii, de la pierderea funcţionalităţii mâinilor şi picioarelor până la distrofie musculară, anemie, malnutriţie.

Toţi cei care vor să ajute şi care realizează că zilele lui Ayan stau în mâinile celor sănătoşi, pot face donaţii în contul RO53RNCB0041101946940001 -HEMEN ANDREEA AMALIA.

Cazul lui Ayan este prezentat joi, de la 20:00, la Tele’M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu